Radnici nemeckého mesta sa vyhrážali bombou po tom, čo zrušila turecký politický míting

NETKY.SK • 3 Marec 2017, 11:26 • 2 min
Radnici nemeckého mesta sa vyhrážali bombou po tom, čo zrušila turecký politický míting

BERLÍN - Nemecká polícia oznámila dnes koniec poplachu po tom, ako sa radnici v meste Gaggenau na juhozápade krajiny vyhrážali bombou zrejme za to, že zrušila zhromaždenie na podporu referenda zameraného na posilnenie právomocí tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

slovakia

left justify in out

"Po dôkladnom vyšetrovaní a prehliadke sa v budove nič podozrivé nenašlo," informovala polícia po tom, ako vyhrážka a evakuácia radnice na celé hodiny ochromila činnosť mestskej správy.

Komunálni politici v Gaggenau vo štvrtok oznámili, že rušia zhromaždenie, kde mal ku krajanom predniesť príhovor turecký minister spravodlivosti Bekir Bozdag. Dôvodom boli podľa nich bezpečnostné obavy.

 

Bozdag, člen Erdoganovej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP), mal prejav v Gaggenau naplánovaný na štvrtok večer. Išlo o jedno zo série podujatí pripravovaných po celom Nemecku a zameraných na získavanie podpory tamojších tureckých voličov pred budúcomesačným referendom v Turecku.

 

V Nemecku žijú tri milióny Turkov a v referende, ktoré sa uskutoční 16. apríla, je oprávnená hlasovať necelá polovica z nich. Šéf nemeckej diplomacie Sigmar Gabriel uviedol, že návštevy tureckých činiteľov v rámci kampane pred kontroverzne vnímaným aprílovým referendom nie sú v Nemecku žiaduce. Súčasne však zdôraznil, že rozhodnutia, ktoré sa zrodili v tejto súvislosti, sú vo výlučnej právomoci lokálnych predstaviteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies