Radnica v Soči nariadila zabíjanie túlavých psov

NETKY.SK • 3 Február 2014, 12:41 • 2 min
Radnica v Soči nariadila zabíjanie túlavých psov

SOČI — Spoločnosť na ničenie škodcov, ktorá zabíja už roky túlavé psy v Soči, uviedla, že získala kontrakt na zabitie ešte väčšieho počtu psov počas zimných olympijských hier, ktoré sa tam začnú 7. februára. Alexej Sorokin, generálny riaditeľ firmy Basja Services, uviedol, že jeho spoločnosť má psy odchytiť a zabiť.

slovakia

left justify in out

Odmietol uviesť, či zvieratá otrávia alebo zastrelia, ani miesto, kde ich telá likvidujú. Podľa Sorokina "robia dôležitú prácu, pretože tisíce psov sa túlajú po uliciach Soči a mohli by pohrýzť deti".

Soči sa v roku 2013 zaviazalo, že postaví útulok pre túlavé psy. Podľa aktivistov sa tak doteraz nestalo. Ruské úrady odmetajú sterilizácie psov ako humánnejší spôsob prístupu k týmto zvieratám, a uprednostňujú ich zabíjanie. Niektoré zdroje uvádzajú, že sa to deje veľmi krutým spôsobom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona