Radnica sa dištancuje od kauzy nákupu CT prístroja

NETKY.SK • 7 November 2014, 17:02 • 2 min
Radnica sa dištancuje od kauzy nákupu CT prístroja

PIEŠŤANY - Primátor Piešťan Remo Cicutto sa na rokovaní mestského zastupiteľstva dištancoval od kauzy nákupu CT prístroja piešťanskou Nemocnicou Alexandra Wintera, po ktorej prišli o miesta ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová. Radnica nemá podľa neho na nemocnicu žiadny dosah.

slovakia

left justify in out

,,Mesto Piešťany, mestské zastupiteľstvo, ani primátor nemá žiadne zriaďovateľské ani iné práva k tejto organizácii, ktorá je neziskovou organizáciou zriadenou ministerstvom zdravotníctva,“ vyhlásil Cicutto. Ďalej povedal, že pred dvoma rokmi dostal na vedomie list adresovaný ministerke zdravotníctva od lekára a člena správnej rady nemocnice Alana Suchánka, ktorý však nemal nič spoločné s tohtoročným tendrom na CT prístroj, list poslancom mestského zastupiteľstva aj prečítal. Cicutto pripomenul, že nemal nič spoločné ani s odvolaním predchádzajúceho riaditeľa nemocnice Roberta Mamrillu. Dodal, že určite každého poslanca mestského zastupiteľstva trápi ,,škandalózne postavenie mesta Piešťany v terajších médiách“. 

 

Piešťanská Nemocnica Alexandra Wintera si nedávno vo verejnom obstarávaní vybrala CT prístroj za 1,6 milióna eur. Podľa medializovaných informácií bol o 600-tisíc drahší, ako pôvodne vysúťažený prístroj. Pre pochybnosti okolo nákupu vyzval predseda vlády Robert Fico ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú, aby podala demisiu, na odchod z postu podpredsedníčky Národnej rady vyzval aj Renátu Zmajkovičovú, ktorá bola šéfkou dozornej rady nemocnice. Riaditeľka nemocnice Mária Domčeková rozdiel v cene CT prístrojov vysvetľuje úplne rozdielnymi parametrami, v tomto roku vybraný prístroj je podľa nej výkonnejší, kvalitnejší a šetrnejší k zdraviu pacienta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies