Radnica Prahy prejavila málo pochopenia pre zásah polície voči squatterom

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 07:09 • 2 min
Radnica Prahy prejavila málo pochopenia pre zásah polície voči squatterom

PRAHA - Politickú dohru bude mať zrejme dnešný zásah pražskej polície proti squatterom v piatom obvode českej metropoly.

slovakia

left justify in out

Ako informovali tamojšie elektronické médiá, námestník primátorky hlavného mesta ČR Matěj Stropnický vyjadril pochybnosti o primeranosti policajného zásahu. Súčasne poznamenal, že podobné spory by mali riešiť súdy, a nie polícia, ktorú vyzval na zverejnenie záznamu zásahu. Podľa vlastných slov považuje preverenie zákonnosti policajnej akcie, po ktorej traja zranení squatteri skončili v nemocnici, za nevyhnutnosť.

 

Policajný zásah, ktorého dejiskom bol chátrajúci objekt v mestskej časti Prahy Košíře, trval asi tri hodiny. Ochrancovia verejného poriadku najskôr vyzvali osoby, ktoré sa v ňom neoprávnene zdržiavali, aby ho opustili, ťažkoodenci neskôr vyviedli osem ľudí a následne prinútili k zostupu aj kvarteto squatterov, ktoré hľadalo útočisko vo veži objektu.

 

Polícia, ktorá konala na základe trestného oznámenia majiteľa kvôli neoprávnenému používaniu nehnuteľnosti, predviedla z rôznych príčin celkove 12 ľudí spomedzi desiatok, ktoré sa podľa nej zdržiavali pôvodne v objekte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies