Radnica ponúka na predaj ďalšie domy v historickom centre

NETKY.SK • 10 August 2010, 07:19 • 2 min
Radnica ponúka na predaj ďalšie domy v historickom centre

Radnica ponúka na predaj ďalšie domy v historickom centre

slovakia

left justify in out

Obchodnú verejnú súťaž na predaj dvoch domov v centrálnej pamiatkovej zóne vypísala trnavská radnica. Mesto chce predať meštianske domy na Halenárskej ulici , ktoré sú síce v jej správe, ale na ich udržiavanie nemá finančné prostriedky. V centre mesta má radnica vytypované takmer tri desiatky podobných objektov, dva z nich ponúkla do predaja  už vlani.  "V jednom  prípade sa neprihlásil žiadny záujemca, pri objekte na Hviezdoslavovej 6 iba jeden, ale ten nesplnil podmienky súťaže. Zákon však dovoľuje za istých podmienok rokovať s kupcom aj v takomto prípade, čo sme urobili. Teraz zisťujeme možnosti prepojenia domu na komunikáciu zo zadnej strany, čo doteraz nebolo a o čo má tento subjekt záujem. Potom vec možno uzavrieme," povedal dnes hovorca radnice Pavol Tomašovič pre TASR.
S novo ponúknutými budovami na Halenárskej 14 a 16 sa bude môcť verejnosť zoznámiť pri obhliadke 17. augusta, podrobnosti sú zverejnené na webovej stránke mesta. Pri budove č. 14 je stanovená minimálna východisková suma podľa znaleckého posudku 529.000 eur a pri č. 15 je to 601.000 eur. Prípadný nový majiteľ sa musí pripraviť na financovanie komplexnej opravy, pretože v oboch domoch v posledných desaťročiach bývali menej prispôsobiví občania, čo sa odrazilo aj na stave bytov, ktoré postupne opustili. "Prvý objekt postavili v roku 1830 a druhý v roku 1850 vtedy dostupnými technológiami, štrnástka je podľa našich zistení v zlom technickom stave," informoval Tomašovič.
Halenárska ulica patrí do najstaršej Trnavy, jej názov je odvodený od remeselníkov, ktorí na nej mali pôvodne svoje dielne. Pôvodnú stredovekú zástavbu postupne nahrádzali modernejšie objekty, napríklad v dome č. 5, ktorý bol neúspešne ponúknutý na predaj vlani,  sídlila Jelínkova tlačiareň, z ktorej vzišla podstatná časť bernolákovských tlačí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies