Radivojevič po rekordnom zápase: Vyšlo mi všetko

NETKY.SK • 25 Január 2016, 10:01 • 2 min
Radivojevič po rekordnom zápase: Vyšlo mi všetko

LIBEREC - Hokejové exhibície boli počas víkendu na programe v KHL aj v slovenskej Tipsport Lige, no exhibičný výkon videla aj česká extraliga. Postaral sa oň slovenský útočník Branko Radivojevič, ktorý sa podieľal na všetkých siedmich góloch Liberca na ľade Karlových Varov.

slovakia

left justify in out

Radivojevič najskôr v 7. minúte otvoril skóre zápasu, ktorý líder českej extraligy napokon vyhral 7:2. Aj ďalších šesť gólov "bielych tigrov" malo Radivojevičov rukopis. Na všetkých sa podieľal asistenciou. Nazbieral tak sedem kanadských bodov, čí vyrovnal rekord českej extraligy. Získať sedem bodov v jednom zápase sa už v českej súťaži podarilo aj ďalším trom hráčom, Radivojevič bol však prvým, kto sa siedmimi bodmi podieľal na všetkých góloch svojho tímu. "Niečo podobné sa mi doteraz nikdy v kariére nepodarilo, dokonca ani v mládežníckych kategóriách. Myslím si, že v minulosti som mohol mať maximálne štyri góly v jednom zápase. Toto bol zápas, v ktorom mi všetko vyšlo a niekedy to bolo aj so šťastím. Už sa to však asi nikdy opakovať nebude," citovala Radivojeviča stránka isport.cz.

 

Po dvoch tretinách prehrávali Karlove Vary, ktoré vedie slovenský tréner Peter Oremus, iba 2:3, no v tretej časti pridal Liberec ďalšie štyri góly, pri ktorých asistoval vždy rovnaký hráč. "Počas prestávky sme si v kabíne niečo povedali a konečne sme začali hrať náš hokej. Nikto z nás nebol spokojný s priebehom zápasu v prvých dvoch tretinách," povedal Radivojevič.

 

Slovenský útočník sa po bodovo najvydarenejšom zápase kariéry vyhupol do čela kanadského bodovania legionárov v českej extralige. Výnimočný zápas Radivojeviča nezostane bez odozvy ani v libereckej kabíne. "Určite ma to bude niečo stáť. S pokladníkom to budeme musieť prebrať. Myslím si, že to vyriešime nejakým pohostením, ale na oslavy čas nie je," poznamenal pre portál hokej.cz Radivojevič, ktorý v 39 tohtosezónnych zápasoch nazbieral 31 bodov za 10 gólov a 21 asistencií. Darí sa aj jeho Libercu, ktorý je od úvodu súťaže lídrom extraligy a po 39. kole má 10-bodový náskok na druhú Spartu Praha.

 

Najviac bodov v jednom zápase najvyššej českej súťaže:

7 bodov (6+1), Petr Čajánek, 1998, Zlín - Opava 10:2

7 bodov (5+2), Jan Čaloun, 2005, Litvínov - Jihlava 8:5

7 bodov (5+2), Tomáš Sršeň, 1997, Vsetín - Pardubice 10:1

7 bodov (1+6), Branko Radivojevič, 2016, Karlovy Vary - Liberec 2:7

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona