Radičovej blahoželal k vymenovaniu predseda Európskej komisie Barroso

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 11:40 • 2 min
Radičovej blahoželal k vymenovaniu predseda Európskej komisie Barroso

Radičovej blahoželal k vymenovaniu predseda Európskej komisie Barroso

slovakia

left justify in out

Ako prvý z najvyšších predstaviteľov inštitúcií Európskej únie gratuloval Ivete Radičovej k vymenovaniu za predsedníčku vlády SR predseda Európskej komisie José Manuel Barroso.
      "V mene Európskej komisie Vám chcem zagratulovať k vymenovaniu na post premiérky Slovenskej republiky. Vaše vymenovanie prišlo v kľúčovú chvíľu a som presvedčený, že pod Vaším vedením využije Slovensko všetky výhody, ktoré mu členstvo v Európskej únii ponúka. Verím, že spolu dokážeme zvládnuť jedinečný projekt spoločnej Európy a rátam s Vašou podporou," napísal v liste šéf európskej exekutívy.
      Barroso zároveň Radičovú pozval na stretnutie do ústredia Euróspkej únie.
      "Budem rád, ak Vás budem môcť prijať v Bruseli čo najskôr. Želám Vám veľa úspechov v zvládnutí výziev, ktoré stoje pred Vami a Vašou vládou," uviedol Barroso.
      Prezident SR Ivan Gašparovič vymenoval Ivetu Radičovú za novú premiérku 8. júla. Urobil tak krátko potom, ako z rúk Roberta Fica prijal demisiu predchádzajúcej vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona