Radičová zamestnávateľom prisľúbia, že odvody nezvýši

NETKY.SK • 7 September 2010, 07:14 • 2 min
Radičová zamestnávateľom prisľúbia, že odvody nezvýši

Radičová zamestnávateľom prisľúbia, že odvody nezvýši

slovakia

left justify in out

img

Odvody vláda nezvýši. Tak znie prísľub premiérky Ivety Radičovej zástupcom Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR.
"Celkový cieľ je odvody znížiť. Opatrenia, ktoré možno niektoré zložky zvýšia alebo niektoré zložky úplne zrušia, budú len prechodného charakteru. V konečnom dôsledku, a k tomu smeroval aj náš rozhovor s premiérkou, by sa odvody mali ešte znížiť," povedal dnes novinárom po stretnutí s Radičovou prezident AZZZ SR Tomáš Malatinský.
Ďalšou oblasťou, o ktorej dnes zamestnávatelia s premiérkou diskutovali, bolo zlepšovanie sociálneho dialógu. "Sociálny dialóg by mal byť vyvážený aj v ekonomických problémoch," konštatoval Malatinský. Asociácia podľa neho víta zmenu, že generálny sekretár tripartity, poradného orgánu vlády SR, je z ministerstva hospodárstva. "Tým pádom charakter tripartity nie je len o sociálnych otázkach. To je správne smerovanie," uzavrel Malatinský.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies