Radičová udelila pamätné medialy 48 účastníkom bojov proti fašizmu

NETKY.SK • 27 August 2010, 06:55 • 2 min
Radičová udelila pamätné medialy 48 účastníkom bojov proti fašizmu

Radičová udelila pamätné medialy 48 účastníkom bojov proti fašizmu

slovakia

left justify in out

img

Pamätné medaily Milana Rastislava Štefánika udelila dnes premiérka Iveta Radičová 48 účastníkom bojov za oslobodenie a proti fašizmu v rokoch 1939 – 1945.
Počas slávnostného aktu, ktorý sa konal v priestoroch Úradu vlády SR v Bratislave, im Radičová poďakovala za odvahu, statočnosť a rozhodnosť. "Ďakujeme Vám, že ste sa pričinili o to, že SR sa zaradila medzi demokratické štáty, ktoré vedia ukázať svoju silu a sú miestom statočnej krajiny zmietanej vážnou pohromou," uviedla v príhovore vojnovým veteránom.
Podľa jej slov nie je jednoduché byť odvážny, povedať rezolútne nie sile a moci. Pripomenula, že kto má v rukách moc, nie vždy má aj pravdu. Preto, ako povedala premiérka, povedať nahlas pravdu a zastať sa svojich práv si zasluhuje hlbokú úctu. Podľa nej treba tento odkaz odovzdávať aj budúcim generáciám, aby SR bola hrdou súčasťou mapy sveta.
V mene bojovníkov proti fašizmu počas druhej svetovej vojny vyjadril vďaku za prijatie čestný predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Ján Husák. "Bojovali sme za vlasť, čo nám doteraz zostalo v srdci. Doteraz žijeme s tým, že chceme byť užitoční aj tejto vláde," vyhlásil.  
Pripomenul, že ich organizácia, ktorá má vyše 20 tisíc členov, nemôže žiť bez dôvery najvyšších predstaviteľov štátu. Preto vyzval predsedníčku vlády, aby jej kabinet, parlament a iné štátne inštitúcie zachovali odbojárom úctu, naďalej im pomáhali a podporovali ich aktivity.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies