Radiohead zverejnili na Instagrame ďalšie krátke video

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 15:25 • 2 min
Radiohead zverejnili na Instagrame ďalšie krátke video

LONDÝN - Anglická skupina Radiohead zverejnila na službe Instagram ďalšie krátke video. Stalo sa tak po tom, ako predstavili v prvej polovici týždňa tri krátke animované klipy pochádzajúce z v utorok zverejneného videoklipu ku skladbe Burn The Witch.

slovakia

left justify in out

Pieseň je prvou ukážkou z pripravovaného albumu kapely, ktorého názov ani dátum vydania zatiaľ nie sú známe. Skupina prostredníctvom videí obnovila svoje konto na Instagrame. Spravila tak po tom, ako počas uplynulého víkendu zmazala všetok obsah zo svojich profilov na sociálnych sieťach a z webstránky. Podľa viacerých novinárov i fanúšikov ide zrejme o teasingovú kampaň k novému albumu, ktorý má podľa očakávaní vyjsť v blízkej dobe. Najnovšie video, ktoré má dĺžku len niekoľko sekúnd, zobrazuje lídra kapely Thoma Yorkea, ako zmätene blúdi po opustenom parkovisku. Ďalšie informácie o štúdiovke zatiaľ nie sú známe.


Kapela Radiohead vznikla v roku 1985 v anglickom Abingdone a jej zloženie je dodnes nezmenené - tvoria ju Colin Greenwood (basgitara), Ed O'Brien (gitara, vokály), spomínaný Thom Yorke (spev, gitara, klávesy), Jonny Greenwood (gitara, klávesy) a Philip Selway (bicie, perkusie). Preslávili sa piesňou Creep z debutového albumu Pablo Honey (1993), po ktorom nasledovali nahrávky The Bends (1995) a OK Computer (1997).

 

Následne Radiohead začali experimentovať s elektronikou a vydali albumy Kid A (2000), Amnesiac (2001), Hail To The Thief (2003) a In Rainbows (2007). Zatiaľ posledný album The King Of Limbs vydali v roku 2011. V roku 2005 ich magazín Rolling Stone zaradil na 73. miesto v rebríčku najlepších interpretov všetkých čias. Greenwood a O'Brien zas nechýbali v zozname najlepších gitaristov a Yorke v rebríčku najlepších spevákov. V roku 2009 čitatelia tohto časopisu Radiohead vyhlásili za druhého najlepšieho interpreta nultých rokov 21. storočia. Kapela má na konte tri ocenenia Grammy, jednu Ivor Novello Award, sedem NME Awards či štyri nominácie na Mercury Prize.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies