Radiohead chcú dokončiť pripravovaný nový album

NETKY.SK • 5 September 2015, 15:43 • 2 min
Radiohead chcú dokončiť pripravovaný nový album

LONDÝN - Anglická skupina Radiohead chce dokončiť pripravovanú deviatu štúdiovku, na ktorej pracuje s prestávkami od minulého roka.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre agentúru Press Association to prezradil bubeník Philip Selway. "Čaká nás celkom náročná jeseň, pretože chceme dokončiť nový album. Práve sa znova vraciame k nahrávaniu," uviedol Selway, ktorý už predtým vyhlásil, že do štúdia sa plánujú vrátiť práve v septembri. Ako ešte v júni prezradil gitarista Jonny Greenwood, na zatiaľ nepomenovanej novinke sa bude nachádzať aj nová verzia Lift z roku 1996.


Kapela Radiohead vznikla v roku 1985 v anglickom Abingdone a jej zloženie je dodnes nezmenené - tvoria ju Colin Greenwood (basgitara), Ed O'Brien (gitara, vokály), Thom Yorke (spev, gitara, klávesy) a spomínaní Jonny Greenwood (gitara, klávesy) a Philip Selway (bicie, perkusie). Preslávili sa piesňou Creep z debutového albumu Pablo Honey (1993), po ktorom nasledovali nahrávky The Bends (1995) a OK Computer (1997). Následne Radiohead začali experimentovať s elektronikou a vydali albumy Kid A (2000), Amnesiac (2001), Hail To The Thief (2003) a In Rainbows (2007). Zatiaľ posledný album The King Of Limbs vydali v roku 2011. Celosvetovo Radiohead predali viac ako 30 miliónov kópií albumov a darí sa im nielen komerčne, ale aj u kritikov. V roku 2005 ich magazín Rolling Stone zaradil na 73. miesto v rebríčku najlepších interpretov všetkých čias. Greenwood a O'Brien zas nechýbali v zozname najlepších gitaristov a Yorke v rebríčku najlepších spevákov. V roku 2009 čitatelia tohto časopisu Radiohead vyhlásili za druhého najlepšieho interpreta nultých rokov 21. storočia. Kapela má na konte tri ocenenia Grammy, jednu Ivor Novello Award, sedem NME Awards či štyri nominácie na Mercury Prize.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies