Radio France ukončilo štrajk

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 16:23 • 2 min
Radio France ukončilo štrajk

PARÍŽ 15. apríla (SITA/AP) – Zamestnanci francúzskeho verejnoprávneho rozhlasu Radio France ukončili takmer mesačný štrajk a začali v stredu opäť vysielať na všetkých svojich staniciach.

slovakia

left justify in out

Štrajk bol odpoveďou na plánované zníženie nákladov a s tým spojené prepúšťanie, no odborové zväzy a vláda sa už priblížili ku kompromisnej dohode. Odborové zväzy preto v utorok odhlasovali ukončenie akcie až do ďalšieho rozhodnutia.

 

Riaditeľ Radio France Mathieu Gallet začiatkom roka uviedol, že očakáva rozpočtový deficit až do výšky 21 miliónov eur. Navrhol preto prepustenie 300 až 380 zamestnancov, ktorí by po dohode odišli na dobrovoľnej báze. Ďalšie podrobnosti o pláne znižovania nákladov zverejnené neboli, vyvolali však obavy zo zhoršenia pracovných podmienok. Radio France zamestnáva asi 4300 ľudí. Pozostáva z celonárodných staníc France Info a France Inter, zo 44 lokálnych staníc ako aj dvoch orchestrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies