RADÍME: Doklady, mobil či cennosti treba mať stále pod dohľadom

NETKY.SK • 30 Júl 2012, 07:10 • 2 min
RADÍME: Doklady, mobil či cennosti treba mať stále pod dohľadom

RADÍME Doklady, mobil či cennosti treba mať stále pod dohľadom - Krimi Doklady, finančnú hotovosť, mobily a iné hodnotné veci by mali podľa polície ľudia vždy pod dohľadom. Zároveň treba byť podľa bratislavského krajského policajného hovorcu Františka Pec

slovakia

left justify in out

img

Doklady, finančnú hotovosť, mobily a iné hodnotné veci by mali podľa polície ľudia vždy pod dohľadom. Zároveň treba byť podľa bratislavského krajského policajného hovorcu Františka Peczára všímaví, ako aj sledovať pohyb cudzích osôb vo vchode a dôsledne si zamykať vchodové dvere v záujme ochrany svojho majetku, ako aj toho susedovho. "V žiadnom prípade si ich nenechávajte voľne položené na deke, v stane, či na stole v stánku s občerstvením," upozornil Peczár.
      "Z hľadiska vlastnej bezpečnosti a bezpečnosti svojich vecí odporúčame byť obozretný. V žiadnom prípade si pred opustením vozidla, ani pri krátkodobom, nenechávajte počas svojej neprítomnosti žiadne veci na viditeľných miestach," uviedol Peczár. Poukázal na to, že v priebehu krátkej chvíle sa ich môže zmocniť "číhajúci" zlodej.
      Kabelky, kufríky, príručné tašky treba mať stále pod dohľadom, aj počas nakupovania. "Pri nakladaní nákupu do batožinového priestoru vozidla majte kabelky vždy na pleci, nie na sedadle, či v nákupnom vozíku," doplnil Peczár.
      V prípade, ak ľudia spozorujú pohyb podozrivých osôb vo vchode obydlia, prípadne v blízkosti odstavených vozidiel, radí Peczár okamžite volať bezplatné číslo polície 158. "Ak je to možné, snažte sa zapamätať si popis osôb, prípadne ich vozidlo, smer úniku. Mnohokrát aj všímavý občan napomôže polícii zlodeja dolapiť," uzavrel.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona