Radikálny návrh ruskej vlády: Ak za volantom nafúkate, toto sa stane s vaším autom!

NETKY.SK • 21 Máj 2019, 08:24 • 2 min
Radikálny návrh ruskej vlády: Ak za volantom nafúkate, toto sa stane s vaším autom!

MOSKVA - Ruské ministerstvo vnútra podalo návrh zákona, ktorý by polícii umožnil šoférom pod vplyvom alkoholu skonfiškovať auto.

slovakia

left justify in out

Rezort vnútra sa však nepostavil razantne len k problematike alkoholu za volantom, navrhuje komplexné sprísnenie pravidiel týkajúcich sa cestnej premávky.

 

img

 

Takýto návrh sa však v ruskom parlamente neobjavuje prvýkrát. Už pred časom s podobným riešením problematiky alkoholu za volantom prišiel aj vodca Liberálnodemokratickej strany Ruska (LDPR) Vladimir Žirinovskij, ktorý navrhoval zhabať autá opitým vodičom, ktorí spôsobia dopravnú nehodu. Reagoval pri tom na situáciu, že hoci v krajine klesá počet obetí havárií, alkohol za volantom je v rámci Ruska stále veľmi aktuálnou témou.

 

img

 

K nekompromisnému návrhu zákona sa vyjadril aj tamojší dopravný expert z rozhlasovej stanice Echo Moskvy Sergej Aslaňan a vyhlásil, že podobné opatrenie podľa neho nebude mať hlbší zmysel a komplikovanú situáciu rozhodne nevyrieši.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies