Radikálny islamista hodil do kostola zápalnú fľašu: Zabil iba dvojročné dieťa

NETKY.SK • 14 November 2016, 09:30 • 2 min
Radikálny islamista hodil do kostola zápalnú fľašu: Zabil iba dvojročné dieťa

JAKARTA - Život dvojročného dievčaťa si vyžiadal útok, ku ktorému došlo v nedeľu v strednej Indonézii, keď pravdepodobne islamský militant vhodil zápalnú fľašu do kostola. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa polície sa útok odohral v meste Samarinda ležiacom v provincii Východný Kalimantan. Muž idúci na motocykli tam vhodil Molotovov koktail cez okno do ekumenického kostola. Pri následnom požiari utrpelo dvojročné dievča ťažké popáleniny, ktorým dnes nadránom podľahlo. Ľahšie popáleniny utrpeli aj ďalšie štyri deti.

 

Polícia páchateľa identifikovala ako 32-ročného muža, ktorý bol v minulosti odsúdený na tri roky väzenia za prípravu teroristických útokov v Jakarte v roku 2011. V roku 2014 ho však podmienečne prepustili. Polícia podozrivého zadržala, keď sa na člne pokúšal opustiť Samarindu.

 

V Indonézii, ktorá je najľudnatejšou moslimskou krajinou na svete, sa v ostatných rokoch množia útoky úradmi často pripisované islamským extrémistom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies