Radikálnu opozičnú aktivistku odsúdili na osem rokov za drogy

NETKY.SK • 28 August 2012, 10:53 • 2 min
Radikálnu opozičnú aktivistku odsúdili na osem rokov za drogy

Radikálnu opozičnú aktivistku odsúdili na osem rokov za drogy - Politika Radikálnu aktivistku ruskej opozície Taisiju Osipovovú odsúdili na osem rokov väzenia za prechovávanie drog, oznámila agentúra RIA Novosti. Stúpenci Osipovovej (28) označili celý pro

slovakia

left justify in out

imgRadikálnu aktivistku ruskej opozície Taisiju Osipovovú odsúdili na osem rokov väzenia za prechovávanie drog, oznámila agentúra RIA Novosti.

Stúpenci Osipovovej (28) označili celý proces za politicky motivovaný. Manželku predstaviteľa radikálnej ľavicovej strany Iné Rusko Sergeja Fomčenkova zatkli v roku 2010 po tom, ako v jej byte našli štyri gramy heroínu.

Sama odsúdená tvrdí, že drogy jej podstrčili policajti, čo potvrdil aj jeden zo svedkov obhajoby. Regionálny súd v Smolensku to však toto svedectvo nevzal do úvahy. Vymeraný trest si má odpykať vo väzenskej kolónii s nižšou úrovňou bezpečnosti. Obhajoba sa plánuje voči verdiktu odvolať.

Podľa Osipovovej je rozsudok trestom za to, že odmietla vypovedať proti svojmu manželovi. Podľa obžaloby však financovala stranu Iné Rusko peniazmi získanými z predaja drog.

Aktivisku, ktorá trpí diabetom a je matkou päťročného dieťaťa, koncom minulého roku odsúdili na desať rokov. Pôvodný verdikt vo februári zrušil odvolací súd. Vtedajší prezident Dmitrij Medvedev totiž označil trest za príliš prísny a inicioval nové vyšetrovanie prípadu, na ktoré musela Osipovová po zamietnutí kaucie čakať vo väzbe.

Kauza Osipovovej nevyvoláva takú pozornosť západných médií ako aféra Pussy Riot. Strana Iné Rusko to vysvetľuje tým, že pre svoju kritiku USA nie je príliš obľúbená vo Washingtone.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies