Radikálni salafisti sa chystajú rozdať nemoslimom 25 miliónov Koránov

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 06:43 • 2 min
Radikálni salafisti sa chystajú rozdať nemoslimom 25 miliónov Koránov

Radikálni salafisti sa chystajú rozdať nemoslimom 25 miliónov Koránov - Politika Radikálni salafisti chcú v Nemecku nemoslimom bezplatne rozdať v peších zónach veľkomiest a prostredníctvom internetu 25 miliónov výtlačkov Koránu. Tak Spolkový úrad pre ochr

slovakia

left justify in out

img

Radikálni salafisti chcú v Nemecku nemoslimom bezplatne rozdať v peších zónach veľkomiest a prostredníctvom internetu 25 miliónov výtlačkov Koránu. Tak Spolkový úrad pre ochranu ústavy, ako aj viacerí politici spolkovej republiky na to reagovali s neskrývanými obavami.
      Kresťanskí demokrati chcú plánovanej bezplatnej distribúcii zabrániť. Šéf frakcie vládnych strán únie CDU/CSU Günter Krings pre dnešné vydanie regionálnych novín Rheinische Post uviedol, že tejto agresívnej akcii treba zabrániť všade, kde to len bude možné.
      Cieľom akcie je podľa odborníkov úradu pre ochranu ústavy snaha skontaktovať sa s hlavne mladými ľuďmi a rozšíriť tak počet sympatizantov salafistov.
      Spomínaná štátna inštitúcia monitoruje aktivity radikálnych salafistov v Nemecku už dlhší čas. Kontakty s nimi nadviazal prostredníctvom internetu aj neskorší atentátnik, ktorý na letisku vo Frankfurte nad Mohanom spustil streľbu na amerických vojakov, dvoch z ktorých usmrtil.
      Salafisti sú stúpencami pôvodného islamu, ktorí odmietajú akúkoľvek teologickú modernizáciu a ktorí uznávajú platnosť islamského práva šaríja. Stúpenci salafizmu, ktorý je v súčasnosti najrýchlejšie sa rozvíjajúcim prúdom islamu, vykladajú Korán doslovne a vnímajú ho ako smernicu pre všetky odvetvia života. Stúpenci iných náboženstiev, ateisti, ale aj zavedení alebo oklamaní moslimovia skončia podľa nich v pekle.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies