Radikálnemu aktivistovi vybuchol v ruke slzotvorný granát

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 17:59 • 2 min
Radikálnemu aktivistovi vybuchol v ruke slzotvorný granát

PARÍŽ - Vážne zranenie ruky utrpel jeden z aktérov potýčok s políciou, ktoré sa v utorok odohrali na pozemku okupovanom squattermi pri obci Notre-Dame-des-Landes na západe Francúzska.

slovakia

left justify in out

Zranenie mladíkovi spôsobil slzotvorný granát, ktorý na územie obsadené aktivistami hodila polícia. Mladý muž ho chcel hodiť späť policajtom, granát mu však v ruke explodoval a vážne ho zranil.

 

Incident potvrdilo aj francúzske ministerstvo vnútra. Podľa neho v Notre-Dame-des-Landes útočilo na policajtov a príslušníkov žandarmérie asi 50 radikálnych a maskovaných osôb, ktoré pritom použili zápalné fľaše a ďalšie predmety. Prípadom sa začal zaoberať prokurátor.

 

Areál v Notre-Dame-des-Landes, vzdialený približne 20 kilometrov severne od mesta Nantes v departemente Loire-Atlantique, okupujú od roku 2009 desiatky prevažne ľavicových odporcov plánu na výstavbu letiska za 580 miliónov eur.

 

Francúzska vláda v januári od tohto projektu ustúpila a dala squatterom čas do jari, aby pozemky vo vlastníctve štátu uvoľnili. V apríli potom francúzske úrady začali operáciu zameranú na odsun ekoaktivistov a anarchistov z uvedeného priestranstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies