Radikálneho klerika Amana Abdurrahmana odsúdili v Indonézii na smrť

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 08:07 • 2 min
Radikálneho klerika Amana Abdurrahmana odsúdili v Indonézii na smrť

JAKARTA - Na trest smrti odsúdil v piatok indonézsky súd radikálneho duchovného Amana Abdurrahmana za zosnovanie smrtiacich teroristických útokov vrátane samovražedného bombového atentátu pred kaviarňou Starbucks v Jakarte z roku 2016.

slovakia

left justify in out

Budovu súdu v hlavnom meste Jakarta, kde verdikt vyriekli, zabezpečovali stovky policajtov.

 

Prokuratúra pre Abdurrahmana žiadala trest smrti. Podľa polície a žalobcov je radikálny klerik kľúčovým ideológom militantov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) v Indonézii.

 

Polícia tvrdí, že Abdurrahman je vodcom skupiny známej pod skratkou JAD, napojenej na teroristickú organizáciu Islamský štát. Členovia JAD sú obvinení z uskutočnenia samovražedných bombových útokov na tri kostoly a policajnú stanicu, ku ktorým došlo v máji v druhom najväčšom meste Surabaya.

 

Atentáty podnikli rodiny vrátane malých detí. Zahynulo pri nich 18 ľudí spolu s desiatimi atentátnikmi. Polícia uviedla, že líder páchateľov týchto útokov bol súčasťou siete militantov inšpirovaných práve Abdurrahmanom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies