Radikálneho kazateľa obžalovali v Británii z podpory terorizmu

NETKY.SK • 6 August 2015, 09:05 • 2 min
Radikálneho kazateľa obžalovali v Británii z podpory terorizmu

LONDÝN - O vznesení žaloby z podpory terorizmu voči radikálnemu britskému islamskému kazateľovi Anjemovi Choudarymu a jeho spolupracovníkovi Mohamedovi Mizanurovi Rahmanovi informoval dnes v Londýne Scotland Yard.

slovakia

left justify in out

Anjem Choudary (48) podľa Scotland Yardu zdroja opakovane verejne vyzval na podporu tzv. Islamského štátu (IS) a tieto apely zverejnil následne aj na internete.

 

Kazateľ, ktorý stál v minulosti na čele zakázanej britskej islamistickej skupiny al-Mudžahirún, upozornil tamojšie úrady na seba, keď verejne označil za martýrov páchateľov teroristických útokov na americké ciele z 11. septembra 2001 a o čosi neskôr vyzval svojich britských stúpencov na islamskú revolúciu.

 

Dvojicu medzičasom obžalovaných zadržali spoločne so siedmimi ďalšími osobami ešte vlani 25. septembra pri koordinovanej akcii protiteroristického útvaru britskej polície pre podozrenie, že patria medzi členov v Británii mimo zákon postaveného IS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona