Radičovej popularita by bola prínosom pre novú stranu, myslí si Lipšic

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 11:39 • 2 min
Radičovej popularita by bola prínosom pre novú stranu, myslí si Lipšic

Radičovej popularita by bola prínosom pre novú stranu, myslí si Lipšic - Politika Popularita expremiérky Ivety Radičovej by bola prínosom pre prípadnú novú politickú stranu. Pripustil to dnes podpredseda KDH Daniel Lipšic v reakcii na otázku, či by Radičo

slovakia

left justify in out

img

Popularita expremiérky Ivety Radičovej by bola prínosom pre prípadnú novú politickú stranu. Pripustil to dnes podpredseda KDH Daniel Lipšic v reakcii na otázku, či by Radičová bola dobrý líder novej politickej strany.
      Lipšic však nechce špekulovať o veciach, ktoré nie sú. Potrebné je podľa neho to, aby pravica prišla s novou víziou. "Myslím si, že len obrana reforiem spred desiatich rokov, kedy pravica mala víziu, je slabá. Svet i Slovensko sa zmenilo. Potrebujeme víziu pre krajinu, ľudí, pre sklamaných voličov. A nemáme ju," povedal dnes pred novinármi.
      O problémoch pravice hovoril aj s Radičovou na nedávnom stretnutí. Podľa Lipšica išlo o priateľské stretnutie, na ktorom sa rozprávali o rodine, ale aj o politike. Kresťanský demokrat uviedol, že s bývalou premiérkou pôjde na kávu rád kedykoľvek.
      Na stretnutí hovorili aj o stave pravice. Zhodli sa, že situácia je dosť zlá. Lipšic považuje za úplne smiešne, že sa pravica aj po voľbách, kedy skončila v opozícii, háda. "Jedným z hlavných dôvodov našej prehry vo voľbách boli spory a hádky. Teraz sa hádame aj o kreslá predsedov výborov, čo považujem za úplne smiešne," vyhlásil s tým, že voliči sú znechutení a pravica im musí ponúknuť silnú víziu.
      Či ju predloží ako kandidát na predsedu KDH, nevie. Keď ju bude mať pripravenú, bude sa ju snažiť presadiť. O kandidatúre na najvyšší stranícky post sa rozhodne do konca mája. Nechce špekulovať o tom, či odíde z KDH, ak by ho strana nezvolila za šéfa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona