Radičová povedie pozorovateľskú misiu IRI na ukrajinské voľby

NETKY.SK • 23 Október 2014, 16:04 • 2 min
Radičová povedie pozorovateľskú misiu IRI na ukrajinské voľby

BRATISLAVA – Expremiérka Iveta Radičová povedie pozorovateľskú misiu Medzinárodného republikánskeho inštitútu (IRI) na ukrajinských parlamentných voľbách, ktoré budú 26. októbra. Ako povedala Radičová dnes pre agentúru SITA, spolu s ňou je vedúcim misie bývalý veľvyslanec USA v Poľsku Victor Ashe.

slovakia

left justify in out

V misii IRI bude ďalších desať pozorovateľov. Parlamentné voľby sú podľa nej príležitosťou pre Ukrajinu pokračovať v demokratizačných procesoch. Členovia pozorovateľskej misie budú na Ukrajine sledovať volebný proces a sčítanie hlasov. Po voľbách IRI vydá správu.

 

Pred voľbami sa podľa Radičovej pozorovatelia stretnú so zástupcami politických strán a členmi volebnej komisie. Rozmiestnení budú po celej krajine, kde budú sledovať volebné miestnosti. Ich úlohou bude identifikovať silné a slabé stránky v ukrajinskom volebnom systéme, vrátane predpisov kampane, hlasovania, procesu sčítania hlasov a podávanie správ. 

 

IRI pozoroval každé voľby od získania nezávislosti Ukrajiny v roku 1991. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona