Radičová: Podporuje zotrvanie Veľkej Británie v EU

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:47 • 2 min
Radičová: Podporuje  zotrvanie Veľkej Británie v EU

BRATISLAVA - Bývalá premiérka a sociologička Iveta Radičová podporila zotrvanie Veľkej Británie v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval Peter Markovič z Centra pre otvorenú politiku, Radičová je signatárkou otvoreného listu sirovi Tomovi Stoppardovi, ktorý patrí medzi najvplyvnejšie osobnosti britského verejného života. Cieľom otvoreného listu je vyjadriť úctu občanom Veľkej Británie, ktorí budú slobodne rozhodovať o budúcnosti svojej krajiny. Signatári však vyslovujú želanie, aby sa Briti rozhodli zostať súčasťou našej spoločnej Európskej únie. Referendum sa uskutoční vo štvrtok 23. júna.


Dramatik a scenárista Tom Stoppard sa narodil ako Tomáš Straussler v Zlíne v roku 1937. V 1939 sa jeho rodina z Československa odsťahovala pre nacistické perzekúcie. Stoppard je držiteľom mnohých ocenení, medzi inými je i nositeľom Rádu britského impéria. Spolu s Markom Mormanom je autorom scenára k filmu Zamilovaný Shakespeare. Scénar získal Oscara. Stoppard sa tiež angažoval v oblasti ľudských práv v krajinách východného bloku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies