Radičová: Nezvolenie Harabina je malý krôčik vpred

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 14:33 • 2 min
Radičová: Nezvolenie Harabina je malý krôčik vpred

BRATISLAVA - Nezvolenie žiadneho z trojice kandidátov na predsedu Najvyššieho súdu SR, teda ani jeho terajšieho šéfa Štefana Harabina, považuje bývalá premiérka a vysokoškolská profesorka Iveta Radičová "za výsledok možného".

slovakia

left justify in out

"Je to krôčik vpred," povedala v reakcii na výsledok volieb v súdnej rade. Radičová poznamenal, že v prípade Harabina má vzácnu zhodu s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). "Tiež by som ho neodporúčala na tento post. Posun a rozdiel je v tom, že som sa aktívne podpísala pod petíciu, aby pán Harabin nebol predsedom najvyššieho súdu," dodala Radičová. Spôsob vedenia najvyššieho súdu i mnohé rozhodnutia nie sú podľa nej dobrou vizitkou. "Napokon verejná mienka a občania potvrdzujú takýto postoj aj k tomuto postu predsedu najvyššieho súdu," dodala Radičová.

 

Súdna rada v prvej ani opakovanej voľbe v pondelok večer v Sobranciach nezvolila nikoho z pôvodne trojice a potom dvojice kandidátov, medzi ktorými bol súčasný predseda NS SR Štefan Harabin, predsedníčka občianskoprávneho kolégia NS SR Jana Bajánková a predsedníčka senátu správneho kolégia NS SR Zuzana Ďurišová. Premiér a neúspešný prezidentský kandidát Robert Fico počas predvolebnej kampane viackrát povedal, že by neodporučil Štefanovi Harabinovi znovu kandidovať na funkciu predsedu Najvyššieho súdu SR. "Je objektívny fakt, že predseda najvyššieho súdu rozdeľuje súdnictvo. Preto, ak by sa mňa opýtal pán Harabin, či by som mu odporúčal, aby kandidoval za predsedu najvyššieho súdu, tak by som mu povedal, aby nekandidoval, že mu to neodporúčam," povedal Fico 22. marca v diskusnom dueli Rozhlasu a televízie Slovenska k prezidentským voľbám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona