Radičová: Jedným z pilierov politickej kultúry je aj vedieť, kedy odísť

NETKY.SK • 3 September 2015, 10:54 • 2 min
Radičová: Jedným z pilierov politickej kultúry je aj vedieť, kedy odísť

PRIEVIDZA - Dôvody, pre ktoré sa expremiérka Iveta Radičová rozhodla nevrátiť do vrcholovej politiky na Slovensku, sa nemenia.

slovakia

left justify in out

Myslí si, že jedným z pilierov politickej kultúry je aj vedieť, nielen kedy sa uchádzať o hlasy, ale aj vedieť, kedy odísť. Skôr by vyzvala viacerých politikov, aby zvážili aj takéto varianty riešenia. Uviedla to pre TASR v súvislosti so svojím prípadným návratom na politickú scénu, ako i ponukou lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý by ju rád videl ako líderku koalície OĽaNO-NOVA.

 

Bývalá premiérka sa bude naďalej venovať pedagogickej činnosti. "Venovať sa študentom a pri nich sa učiť je úžasná súčasť života, ale nebudem zastierať, že sa snažím pomôcť veciam verejným v rámci mojich možností. Snažím sa pomáhať s riešeniami v rámci Európskej únie, reforiem hlavne pre oblasť spravodlivosti a boja proti korupcii, posúvania konceptu otvoreného vládnutia, zároveň aj v rámci riešenia na úrovni Európskej komisie veľmi horúcich tém, akými sú migrácia a pod. Snažím sa vkladať do mozaiky rozhodovania sa, a nie ľahkého rozhodovania sa, niečo, čo si dovolím pomenovať a navrhnúť," dodala.

 

O Radičovej návrat na politickú scénu sa podľa svojich slov líder Obyčajných pokúša priebežne, tak ako mnohí iní ľudia, ktorí ju majú radi. "Hovorím jej, že dobrí ľudia by jej návrat veľmi privítali a vôbec by nehľadeli na to, že vravela, že späť sa nechystá," povedal pre TASR v polovici augusta Matovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona