Radek John sľúbil, že nabudúce použije mobil

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:48 • 2 min
Radek John sľúbil, že nabudúce použije mobil

Radek John sľúbil, že nabudúce použije mobil

slovakia

left justify in out

Lídri českej vládnucej koalície ODS, TOP 09 a Vecí verejných sa dnes dohodli na mechanizmoch, ktoré by mali do budúcnosti zabrániť tomu, aby koaliční lídri navzájom komunikovali cez médiá. Lepšej komunikácii majú prospieť pravidelné koaličné schôdzky najmenej raz za dva týždne, ako aj častejší telefonický kontakt.
"Dáme viac zarobiť mobilným operátorom. A je to poučenie do budúcnosti. V momente, keď prvé správy (o nezhodách v koalícii) boli z médií, tak sme si všetci povedali, že sme si mali v piatok zavolať. Vy by ste mali uhorkovú sezónu. Pre médiá to bolo skvelé. A my dúfame, že nabudúce sa budeme dohadovať jednoduchšie prostredníctvom mobilov," vysvetlil predseda strany Veci verejné Radek John po večernom rokovaní koalície.
Práve nedostatkom komunikácie dnes John opakovane zdôvodnil, prečo už od piatku narastalo napätie okolo návrhu ministra financií Miroslava Kalouska na zmrazenie 2,5 percenta rozpočtových výdavkov všetkých ministerstiev.
John návrh kolegu Kalouska opakovane kritizoval ako odporujúci koaličnej dohode a hrozil, že jeho ministri návrh na vláde zablokujú. Olej do ohňa prilial v utorok aj premiér Petr Nečas, keď vyhlásil, že ak ministri za stranu Veci verejné nedokážu šetriť, nemajú vo vláde miesto. Na koaličnú roztržku zareagovala aj opozičná ČSSD, pre ktorú by odchod Vecí verejných z vlády znamenal nádej na zostavenie vlastného kabinetu.
"Musím povedať, že tie mediálne výstupy vyzerajú oveľa dramatickejšie než potom tie rokovania... Takže skutočne sme nepremýšľali o odchode do opozície," zdôraznil John.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies