Radcliffová odporúča neprideliť OH 2020 Istanbulu

NETKY.SK • 8 August 2013, 10:59 • 2 min
Radcliffová odporúča neprideliť OH 2020 Istanbulu

MOSKVA - Popredná svetová atlétka a svetová rekordérka v maratóne Paula Radcliffová odporúča Medzinárodnému olympijskému výboru, aby po poslednom dopingovom škandále nepridelil olympijské hry 2020 tureckému Istanbulu.

slovakia

left justify in out

Podľa Radcliffovej dochádza v Turecku k zneužívaniu mladistvých športovcov. Členka komisie športovcov Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) zároveň vzhľadom na dopingovú minulosť nechce podporiť ani kandidatúru Madridu. Posledných kanididátom na usporiadanie OH 2020 je japonské Tokio.

"V Turecku prichádza k zneužívaniu športovcov vo veku 16 a 17 rokov. Neverím, že tínedžeri mali na výber," povedala Radcliffová. Turecká atletická federácia (TAF) začiatkom tohto týždňa na dva roky zastavila činnosť za doping 31 športovcom. Medzi potrestanými je aj strieborný olympijský medailista v hode kladivom z Atén 2004 Esref Apak. Pokračuje vyšetrovanie podozrivého krvného obrazu úradujúcej olympijskej víťazky na 1500 m Asli Cakirovej-Alptekinovej a neuzavreli ani dva ďalšie prípady atlétok z výpravy na OH 2012 v Londýne. Z 31 delikventov najmenej traja vlani reprezentovali Turecko v britskej metropole. TAF ich mená zverejnila na svojej oficiálnej stránke, ale bez nedovolených látok, ktoré užívali. IAAF zasa minulý týždeň v stredu potrestala na dva roky za užívanie anabolických steroidov deviatich tureckých športovcov, dvoch v tínedžerskom veku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies