Radary pre slovenskú armádu chcú dodávať aj Briti

NETKY.SK • 17 Január 2019, 15:02 • 2 min
Radary pre slovenskú armádu chcú dodávať aj Briti

BRATISLAVA - Sústavu štyroch rádiolokátorov a šiestich radarov ponúkla Slovensku vláda Spojeného kráľovstva. Britské veľvyslanectvo v Bratislave informovalo, že túto oficiálnu ponuku predložilo počas dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany (MO) SR ako podmienku žiadosti o predloženie ponuky stanovilo zapojenie slovenského priemyslu do projektu. Zapojením domáceho priemyslu by sa mali podľa slov veľvyslanectva vytvoriť slovenský dodávateľský reťazec radarových komponentov a podpora počas ich životnosti. Slovensku má poskytnúť ochranu a obranu vzdušného priestoru v rámci integrovaného systému leteckej a protiraketovej obrany NATO.

 

"Kombinácia lokátorov Commander SL a Giraffe AMB je riešenie osvedčené v boji, ktoré spĺňa slovenské prevádzkové požiadavky. Je to systém, ktorý bol úspešne integrovaný s najnovšími raketovými systémami protivzdušnej obrany v iných členských štátoch NATO," zdôraznila ambasáda. 

 

 

Návrh na obstaranie rádiolokátorov chce minister obrany Peter Gajdoš (SNS) predložiť vláde SR v tomto roku. Rezort oslovil 12 hlavných výrobcov. Žiadosť o predloženieponuky bola zaslaná aj vládam iných krajín ako napríklad Francúzsku, Holandsku, Izraelu či Turecku.

 

img

 

V rokoch 2018 až 2025 chce rezort obstarať celkovo 17 kusov 3D radarov stredného, malého a blízkeho dosahu v predpokladanej rámcovej sume 155.090.000 eur. Obstaranie formou vláda - vláda garantuje podľa ministerstva transparentnosť a zároveň vylučuje akúkoľvek formu korupcie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies