Rada vlády pre prevenciu kriminality bude mať nových členov

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 09:50 • 2 min
Rada vlády pre prevenciu kriminality bude mať nových členov

BRATISLAVA - Rada vlády SR pre prevenciu kriminality bude mať nových členov. Odvolaním starých členov a vymenovaním nových sa bude vláda zaoberať na svojom rokovaní. Materiál pochádza z dielne ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Vláda na základe informácií v materiáli odvolá z funkcie členov rady Jozefa Bučeka, Mariána Saloňa, Romanu Kanovskú, Maria Miklošiho, Ivana Lesaya, Miloša Koterca a Petra Polláka. Namiesto nich do funkcie členov vymenuje štátnych tajomníkov ministerstva vnútra Denisu Sakovú a Rudolfa Urbanoviča, štátneho tajomníka ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Petra Krajňáka, štátnu tajomníčku ministerstva zdravotníctva Andreu Kalavskú, štátnu tajomníčku ministerstva financií Danu Meager, opätovne aj štátneho tajomníka ministerstva obrany Mariána Saloňa a splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Ábela Ravasza. Dátum, kedy starí členovia vo funkcii končia a noví začínajú, zatiaľ známy nie je. Odvolanie aj vymenovanie má na starosti predseda vlády Robert Fico.


Predsedom rady je na základe zákona o prevencii kriminality a inej protispoločenskej činnosti minister vnútra Robert Kaliňák, jej podpredsedníčkou je ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Iných jej členov však vymenúva a odvoláva vláda na návrh šéfa rezortu vnútra. Ten v súvislosti s novým funkčným obdobím vlády predložil návrh uznesenia, ktorý zohľadňuje zmeny vo vedení jednotlivých zainteresovaných rezortov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies