Rada STV rokovala o 10-miliónovej zmluve so štátom

NETKY.SK • 23 November 2010, 08:09 • 2 min
Rada STV rokovala o 10-miliónovej zmluve so štátom

Rada STV rokovala o 10-miliónovej zmluve so štátom

slovakia

left justify in out

img

Rada Slovenskej televízie (STV) odsúhlasila dnes na mimoriadnom rokovaní návrh dodatku zmluvy so štátom, na základe ktorej by mala STV dostať v budúcom roku od štátu na výrobu pôvodných programov 10 miliónov eur.
Rada konštatovala, že ide o žánrovo vyvážený a adekvátny dokument. Podľa dodatku by bolo realizovaných 35 projektov, ktoré majú 286 častí, spolu ide o 130 h programu. Návrh STV musí odsúhlasiť ministerstvo kultúry.
Manažmentu STV pod vedením Štefana Nižňanského rada odporučila, aby boli zaistené garancie koprodukčných partnerov. Návrh člena Andreja Miklánka, aby rada zaviazala Dozornú komisiu preskúmať okolnosti výberu projektov, efektivitu a realizovateľnosť rozpočtov, neprešiel. Miklánkovi sa v dokumente nezdali rozdielne veľké sumy za výrobu, upozorňoval, že treba posúdiť ich reálnosť.
"Projekty sú krištáľovo čisté, verejnoprávne," komentoval programový riaditeľ Roman Lipták s tým, že väčšinou ide o exteriérové veci, ktoré sú niekedy o niečo drahšie. STV má zrealizovať napr. historický projekt Dunajská sága, predpokladá sa viac na výrobu. "Nebránim sa akémukoľvek spôsobu kontroly, či už spätnej, alebo aktuálnej. Mám všetky písomné podklady, ktoré kedykoľvek môžem dať k dispozícii," povedal Lipták. STV chce v rámci zmluvy so štátom realizovať napr. aj divadelné prenosy.
STV dostala na tento rok na základe zmluvy so štátom, ktorú podpisuje s ministerstvom kultúry, 12,5 milióna eur.
Podľa návrhu z dielne ministerstva kultúry sa má zákonom od 1. januára zlúčiť STV a Slovenský rozhlas do jednej inštitúcie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies