Rada STV prerušila rokovanie, chce počkať, čo bude s televíziou

NETKY.SK • 2 December 2010, 12:38 • 2 min
Rada STV prerušila rokovanie, chce počkať, čo bude s televíziou

Rada STV prerušila rokovanie, chce počkať, čo bude s televíziou

slovakia

left justify in out

img

Rada Slovenskej televízie (STV) prerušila dnes rokovanie a odložila ho na 17. decembra. V tomto termíne bude podľa nej jasné ďalšie smerovanie verejnoprávnej televízie, ktorá by sa mala od januára zlúčiť so Slovenským rozhlasom. Zákon o spoločnej inštitúcii už prijal parlament, čaká ešte na podpis prezidenta.
Členovia rady mali dnes rokovať o rozpočte a programovom koncepte televízie na budúci rok. Rokovanie navrhli procedurálnym návrhom prerušiť členky rady Marta Danielová a Anna Miklovičová.
"Rade STV to trošku pomôže ako ďalej s napredovaním. Nechcem povedať, že to bude meniť postoj k rozpočtu alebo vykonávaciemu plánu, ale predsa sa budeme na ten ďalší rozvoj televízie pozerať inak, ak to bude definitívne jasné," zdôvodnil pre TASR prerušenie prvý podpredseda rady Richard Herrgott.
Členovia rady mali dnes voliť aj svojho predsedu. Od polovice októbra, kedy sa funkcie vzdal Martin Kákoš, ho totiž rada stále nemá. Na návrhy členov rady nechcel 27. októbra nikto kandidovať. Medzi navrhnutými boli Marián Tkáč, Pavol Holeštiak či Andrej Miklánek. Odsunúť voľbu šéfa rady navrhol Kákoš, ktorý sa svojej funkcie vzdal pre kritické politické vyhlásenia adresované rade, aj pre plánované zlučovanie STV so Slovenským rozhlasom.
Rada STV by mala čoskoro zaniknúť, parlament totiž prijal zákon z dielne ministra kultúry Daniela Krajcera o Rozhlase a televízii Slovenska, ktorý počíta s ich zlučovaním od januára. Po novom by novú verejnoprávnu inštitúciu kontrolovala deväťčlenná rada, ktorá by bola zložená z odborníkov v oblasti práva, ekonómie, rozhlasového a televízneho vysielania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies