Rada STV odobrila upravený dodatok k Zmluve so štátom na rok 2011

NETKY.SK • 19 August 2010, 07:41 • 2 min
Rada STV odobrila upravený dodatok k Zmluve so štátom na rok 2011

Rada STV odobrila upravený dodatok k Zmluve so štátom na rok 2011

slovakia

left justify in out

img

Rada STV na svojom dnešnom zasadnutí prerokovala a zaujala pozitívne stanovisko k upravenému návrhu dodatku č. 2 Zmluvy so štátom na rok 2011. Pre TASR to povedal jej predseda Martin Kákoš. "Podľa mojej mienky je to jeden z najdôležitejších dokumentov pre budúcnosť televízie v nasledujúcom roku," zdôraznil a pripomenul, že sa od neho odvíja zostavenie programového konceptu, ako aj rozpočtu STV na budúci rok. "Bez tejto zmluvy by sme si ťažko vedeli predstaviť zabezpečenie všetkých programových úloh a záležitostí, ktoré televízii vyplývajú so zákona," poznamenal.
Podľa Kákošových slov sú v aktuálne upravenej verzii dokumentu akceptované výhrady Rady STV, ako aj Ministerstva kultúry a cestovného ruchu SR. "Dostali sme pripomienky z rezortu kultúry ohľadom toho, ako si ako jedna zo zmluvných strán predstavuje tento dodatok a prijali sme podporné stanovisko k jeho upravenej verzii," priblížil a dodal, že garantovaná suma pre plnenie a zabezpečenie programu televízie na základe tohto návrhu je 10 miliónov eur. "Takto upravený dodatok zohľadňuje reálne predpoklady na možnosť uzavretia dohody," vyjadril presvedčenie. Zároveň upozornil, že dlhodobé obchádzanie investícií do televíznej techniky vytvorilo dlh, ktorý možno znižovať práve investíciami zo Zmluvy so štátom.
Ako pripomenul Kákoš, vláda má vo svojom programovom vyhlásení bod, v ktorom sa zaoberá financovaním, poslaním a fungovaním verejnoprávnych médií. "Ministerstvo kultúry nás požiadalo o zaujatie stanoviska. Päť otázok sa týka predovšetkým postavenia, funkcie a úloh verejnoprávnej televízie a spôsobu jej financovania," podčiarkol a doplnil, že na dnešnom zasadnutí z tohto dôvodu zostavili pracovnú skupinu, ktorá pripraví podklady pre odpovede na otázky rezortu.
Predseda si tiež myslí, že existuje aj určitý priestor na skvalitnenie fungovania samotnej Rady STV. "Tézy a témy na zefektívnenie jej fungovania máme prebraté. Nebude preto komplikované zhrnúť skúsenosti a poznatky z jej činnosti a predložiť ich ako istý návrh na skvalitnenie práce," uzavrel.
Ďalšie zasadnutie Rady STV je naplánované na 25. augusta tohto roku.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies