Rada STV nepodporila návrh rozpočtu, ktorý počíta s 11 mil. deficitom

NETKY.SK • 28 Október 2010, 07:19 • 2 min
Rada STV nepodporila návrh rozpočtu, ktorý počíta s 11 mil. deficitom

Rada STV nepodporila návrh rozpočtu, ktorý počíta s 11 mil. deficitom

slovakia

left justify in out

Rada Slovenskej televízie (STV) dnes na rokovaní neprijala návrh rozpočtu STV na budúci rok, ktorý počíta s deficitom približne 11 miliónov eur. Generálny riaditeľ verejnoprávnej televízie Štefan Nižňanský ho musí na základe uznesenia prepracovať do 26. novembra. Rada vedeniu zároveň uložila, aby predložil dopadovú štúdiu týkajúcu sa úspor vo vzťahu k plánovanému zrušeniu športovej Trojky.
Manažment nedokáže pre zlú ekonomickú situáciu vypracovať vyrovnaný rozpočet. Návrh predpokladal príjmy vo výške 65,9 milióna eur, výdavky vo výške 76,9 milióna eur. Z toho vyplývajúci deficit by spôsobil väčšiu stratu v budúcom roku.
Celkové záväzky by v rozpočtovanom období 2011, k 31. 12., dosiahli výšku až takmer 37 miliónov eur, upozornila Dozorná komisia. K prvému januáru 2011 by mali neuhradené záväzky STV z minulých rokov tvoriť vyše 27 miliónov eur.
Manažment by sa mal v úprave rozpočtu snažiť o ďalšiu redukciu a zníženie výdavkov. Miroslav Galamboš z Dozornej komisie poukázal aj na citlivejšie kroky. "Bude nutné pristúpiť aj k citlivým otázkam osobných nákladov vyplývajúcich zo znižovania počtu pracovníkov."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona