Rada RTVS volila svojho predsedu, stal na ním opäť Igor Gallo

NETKY.SK • 14 Február 2017, 11:29 • 2 min
Rada RTVS volila svojho predsedu, stal na ním opäť Igor Gallo

BRATISLAVA - Rada Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) na dnešnom zasadnutí volila predsedu a podpredsedu. Predsedom rady sa stal opäť Igor Gallo, podpredsedom rady Martin Kákoš. Obaja v tajnom hlasovaní získali zákonom stanovenú dvojtretinovú väčšinu hlasov.

slovakia

left justify in out

Zo strany členov rady bol Gallo jediným navrhnutým kandidátom na funkciu predsedu, navrhol ho člen rady Ľubomír Guman. V tajnom hlasovaní získal osem hlasov, pretože on sám sa vzdal hlasovania. V zmysle platných ustanovení bol zvolený na dvojročné funkčné obdobie začínajúce dnešným dňom. Gallo si získal dôveru členov rady už tretíkrát, prvýkrát bol zvolený na zasadnutí 21. februára 2013, druhýkrát 19. februára 2015.

 

Rovnako jediným navrhnutým na podpredsedu rady bol Martin Kákoš, navrhla ho členka rady Dóra Hushegyiová a v tajnom hlasovaní získal osem hlasov.

 

„Dnešné zvolenie vnímam ako prejav dôvery od vás, ale zároveň aj ako veľký záväzok do obdobia, v ktorom nás čakajú zásadné veci, je to voľba generálneho riaditeľa, následne realizácia jeho koncepcie rozvoja a riadenia tejto inštitúcie na ďalších päť rokov. Vždy som sa snažil a s vašou pomocou sa nám vždy podarilo dosiahnuť, že Rada RTVS bola orgán dohľadu a plnila si všetky zákonné povinnosti,“ povedal po zvolení predseda Gallo.

 

V Rade RTVS bude pokračovať aj trojica členov Martin Kabát, Dóra Hushegyiová a Martin Kákoš. Všetkým trom skončilo prvé funkčné obdobie, Národná rada SR ich v tajnom hlasovaní zvolila opäť za členov rady na obdobie šiestich rokov.

 

Podľa zákona tvorí Radu RTVS deväť členov. Členov rady volí a odvoláva Národná rada SR nadpolovičnou väčšinou prítomných poslancov. Členov rady tvoria traja odborníci v oblasti rozhlasového vysielania, traja odborníci v oblasti televízneho vysielania, dvaja odborníci v oblasti ekonómie a jeden odborník v oblasti práva.

 

Riadne funkčné obdobie členov trvá šesť rokov, tretina orgánu sa každé dva roky obmieňa. Členovi Rady RTVS patrí za výkon funkcie mesačná odmena vo výške priemernej mesačnej nominálnej mzdy zamestnanca v hospodárstve za predchádzajúci kalendárny rok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona