Rada Protimonopolného úradu by mala vymeniť troch členov

NETKY.SK • 18 August 2015, 10:23 • 2 min
Rada Protimonopolného úradu by mala vymeniť troch členov

BRATISLAVA - Rada Protimonopolného úradu (PMÚ) SR by mala mať od novembra tohto roka troch nových členov. Vyplýva to z návrhu na vymenovanie členov Rady PMÚ, ktorý je medzi nezaradenými materiálmi na rokovanie vlády.

slovakia

left justify in out

Funkčné obdobie doterajším trom členom končí 16. novembra. Novými členmi by sa tak od 17. novembra, na obdobie piatich rokov, mali stať Ján Lisý, Marcel Novák a Peter Malík. Podľa platnej úpravy do 30. júna minulého roka tvoril Radu PMÚ predseda, podpredseda a päť členov, ktorí neboli zamestnancami úradu.


Od 1. júla 2014 nadobudla účinnosť novela zákona o ochrane hospodárskej súťaže, ktorá okrem iného upravuje aj organizačnú činnosť úradu. Po novom tak tvoria radu predseda a šesť členov rady, ktorí nesmú byť zamestnancami úradu.

 

PMÚ zdôvodnil túto zmenu tým, že podpredseda úradu bude zodpovedný za prvostupňové správne konanie, a nie je preto ďalej možné, aby bol zároveň členom rady, ktorá rozhoduje aj o rozkladoch proti prvostupňovým rozhodnutiam. "Vyčlenením podpredsedu úradu z rady by však vznikla situácia, keď by rozhodoval párny počet osôb," vysvetlil v tom čase úrad. Preto bolo nevyhnutné podľa PMÚ zvýšiť počet jej členov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies