Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila televíznym vysielateľom pokuty

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 07:09 • 2 min
Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila televíznym vysielateľom pokuty

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí uložila niekoľko pokút, informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

slovakia

left justify in out

Rada uložila pokutu 4 000 eur vysielateľovi MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s. r. o. za odvysielanie programu, ktorý označili ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov. Podľa Rady mal byť označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov. Pokutu Rada dala aj vysielateľovi MAC TV, s. r. o. 3 500 eur. Na programovej službe JOJ odvysielali reklamu na lieky bez jednoznačnej a zrozumiteľnej výzvy na pozorné prečítanie poučenia o správnom použití lieku a odporúčania poradiť sa o použití s osobou oprávnenou predpisovať alebo vydávať lieky. Pokutu 1 500 eur dala rada za odvysielanie nevhodného programu pre maloletých na programovej službe JOJ PLUS. Program televízia označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov, mal byť označený ako nevhodný pre maloletých do 15 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies