Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila štyri pokuty

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 20:48 • 2 min
Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila štyri pokuty

BRATISLAVA – Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom stredajšom zasadnutí uložila vysielateľom štyri sankcie v podobe finančného postihu. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

slovakia

left justify in out

Pokutu vo výške 15 319 eur dostal vysielať Mac TV a jeho programová služba Joj Šport. Dôvodom boli pochybenia vo vysielaní ešte 28. novembra 2021 v súvislosti s odvysielaním reklamných šotov a umiestnením produktov v rámci vysielania. Ďalšiu pokutu vo výške 3 000 eur dostal za programovú službu Joj. Sankcia sa týkala upútavky a samotného programu Matky rebelky: Šťastné a veselé z decembra minulého roka.

 

img

 

Pokuta vo výške 10 000 eur bola udelená vysielateľovi Frontinus a jeho programovej službe Rádio Frontinus v súvislosti s odvysielaním programov Global Rádia Frontinus a Na pravé poludnie vo februári 2022. Podľa RVR došlo k porušeniu zákazu otvorenou alebo skrytou formou podnecovať nenávisť, znevažovať alebo hanobiť na základe politického či iného zmýšľania. Vysielateľ dostal aj sankciu v podobe povinnosti odvysielať oznam o porušení zákona. Rada voči nemu začala aj jedno správne konanie a udelila mu aj upozornenie na porušenie zákona.

 

img

 

RVR tiež udelila pokutu 663 eur vysielateľovi programovej služby RTV Krea za to, že v šiestich vysielacích časoch v uvedený deň odvysielal program Správy RTV Krea v rozpore s vtedy platnou udelenou licenciou, keďže v rámci nej nebol v podieloch programových typov vyhradený žiaden podiel pre spravodajstvo.

 

Možno vás zaujme: Od stredy platia nové pravidlá o všeobecnej bezpečnosti vozidiel



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona