Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila dve pokuty za vysielanie TV JOJ a TV JOJ PLUS

NETKY.SK • 27 Január 2015, 18:53 • 2 min
Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila dve pokuty za vysielanie TV JOJ a TV JOJ PLUS

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udeľovala na dnešnom zasadnutí finančné sankcie. Pokutovala nimi vysielateľa MAC TV, s. r. o., za prehrešky v programovej službe JOJ a JOJ PLUS.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť MAC TV má zaplatiť dve pokuty, a to vo výške 4000 eur a 1200 eur. V prvom prípade je dôvodom nadmerné prerušovanie programu reklamou vo filme Som číslo štyri, odvysielanom v TV JOJ 6. septembra. Reklamný blok ho prerušil päťkrát. Druhý postih súvisí s tým, že rada nedostala na vyžiadanie súvislý záznam vysielania relácie Eurominúty z 10. septembra 2014 v TV JOJ PLUS.
     

RVR takisto uložila sankciu vo forme upozornenia na porušenie zákona. Týkala sa spoločnosti PHONOTEX a programovej služby TV8. RVR konštatovala, že dve relácie iQvíz, odvysielané 15. a 22. júna 2014, neobsahovali jednoznačné a presné inštruovanie o spôsobe riešenia zadaných úloh a inštrukcie viedli aj k iným riešeniam, než boli zverejnené na konci hier. Upozornenie sa týkalo aj chýbajúceho označenia programu z hľadiska vekovej vhodnosti v relácii Hudobné želania, ktorá sa vysielala 15. júna 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona