Rada pre odborné vzdelávanie TSK vyradila učebné odbory z 11 stredných škôl

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 11:44 • 2 min
Rada pre odborné vzdelávanie TSK vyradila učebné odbory z 11 stredných škôl

TRENČÍN – Krajská rada pre odborné vzdelávanie a prípravu pri Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) schválila 11 stredným školám v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK vyradenie niektorých študijných a učebných odborov zo siete škôl.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Andrea Jurušová z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK, dôvodom vyradenia je skutočnosť, že študijný alebo učebný odbor sa na škole dlhodobo nevyučuje, nie je v súlade s profiláciou školy alebo v regióne nie je záujem zo strany zamestnávateľov o absolventov študijného odboru.

 

„Na januárovej krajskej rade obhajovali riaditelia stredných odborných škôl svoje návrhy na zaradenie nových študijných odborov do siete škôl. V marci pred zástupcami štátnej správy, úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, stavovských a profesijných organizácií a zástupcami významných zamestnávateľov v regióne odprezentovali dôvody vyradenia študijných a učebných odborov zo siete príslušnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK,“ uviedla Jurušová.

 

Členovia krajskej rady podľa nej schválili vyradenie požadovaných študijných odborov SOŠ v Dubnici nad Váhom, SOŠ obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom, SOŠ v Starej Turej, Strednej priemyselnej škole (SPŠ) v Myjave, SPŠ v Považskej Bystrici, SOŠ v Považskej Bystrici, SOŠ obchodu a služieb v Prievidzi, SOŠ v Prievidzi, SOŠ v Handlovej, SOŠ v Trenčíne a SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne.

 

„Trenčiansky samosprávny kraj dlhodobo pracuje na zatraktívnení odborného vzdelávania, na propagácii odborného vzdelávania, na nábore žiakov základných škôl, pri zabezpečovaní praktického vyučovania žiakov SOŠ, čím sa aktívne pripravujú na vstup do duálneho systému vzdelávania. Teraz je rad na žiakoch základných škôl, aby si vybrali tú strednú školu, ktorá im umožní rýchlejší nástup do práce,“ uzavrela Jurušová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies