Rada OSN pre ľudské práva vymenovala osobitného vyšetrovateľa pre Bielorusko

NETKY.SK • 5 Júl 2012, 19:48 • 2 min
Rada OSN pre ľudské práva vymenovala osobitného vyšetrovateľa pre Bielorusko

Rada OSN pre ľudské práva vymenovala osobitného vyšetrovateľa pre Bielorusko - Politika Rada OSN pre ľudské práva vyjadrila vážne obavy zo situácie v oblasti ľudských práv v Bielorusku a vymenovala osobitného vyšetrovala, aby prešetril tvrdenia o mučení,

slovakia

left justify in out

img

Rada OSN pre ľudské práva vyjadrila "vážne obavy" zo situácie v oblasti ľudských práv v Bielorusku a vymenovala osobitného vyšetrovala, aby prešetril tvrdenia o mučení, zlých podmienkach vo väzeniach a ďalšom porušovaní ľudských práv.
      Štyridsaťsedemčlenné fórum oznámilo dnes svoje rozhodnutie.
      Rozhodlo sa vymenovať osobitného spravodajcu pre Bielorusko po tom, ako jej správa naznačila "vážne porušovanie ľudských práv", vrátane slobody slova a zhromažďovania po znovuzvolení prezidenta Alexandra Lukašenka do funkcie v decembri 2010.
      Bieloruský veľvyslanec pri OSN v Ženeve, Michail Chvostov, reagoval na rozhodnutie rady obvinením, že si Európska únia presadzuje vlastný politický program.
      EÚ a USA obvinili vládu Lukašenka, že plne nespolupracuje s Radou OSN pre ľudské práva.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona