Rada NATO-Rusko sa zišla na prvom zasadnutí od júna 2014

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 11:58 • 2 min
Rada NATO-Rusko sa zišla na prvom zasadnutí od júna 2014

BRUSEL - Rada NATO-Rusko sa dnes v Bruseli zišla na svojom prvom zasadnutí od júna 2014, keď Severoatlantická aliancia prerušila kontakty s Moskvou pre jej kroky na Ukrajine. Témami stretnutia na úrovni veľvyslancov sú okrem iného ukrajinský konflikt, situácia v Afganistane a boj proti terorizmu.

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg podľa agentúry AP uviedol, že dnešná schôdzka bude venovaná výmene názorov na vývoj na Ukrajine, ale aj diskusii o možnostiach zlepšenia mechanizmu znižovania rizík vyplývajúcich z nárastu vojenských aktivít.

 

AP pripomenula, že americkí predstavitelia minulý týždeň opakovane obviňovali Rusko, že jeho vojenské lietadlá uskutočnili viacero nízkych preletov nad americkým torpédoborcom Donald Cook v Baltickom mori. Ruské ministerstvo obrany však sťažnosti amerického Pentagónu odmietlo s tým, že manévre lietadiel Su-24 boli vykonávané počas plánovaných cvičných letov nad neutrálnymi vodami Baltu.

 

Rada NATO-Rusko vznikla v roku 2002 ako fórum na konzultácie týchto dvoch bývalých úhlavných nepriateľov z čias studenej vojny. Jej posledné zasadnutie sa konalo v júni 2014. Vzťahy medzi Ruskom a NATO sa vtedy razantne zhoršili v dôsledku pripojenia Krymského polostrova k Rusku a zasahovania Ruska do vývoja na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona