Rada IFAB zmiernila pravidlá v súvislosti s trojitým trestom

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 17:39 • 2 min
Rada IFAB zmiernila pravidlá v súvislosti s trojitým trestom

CARDIFF - Rada medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB) zverejnila prostredníctvom svojho oficiálneho webu zmeny v pravidlách pre sezónu 2016/2017, ktoré vstúpia do platnosti 1. júna tohto roka.

slovakia

left justify in out

Najvýraznejšou, skôr avizovanou zmenou z dielne medzinárodného orgánu schvaľujúceho pravidlá futbalu, je zmiernenie pravidiel v súvislosti s tzv. trojitým trestom (penalta, červená karta a následné zastavenie činnosti previnilcovi) za priestupky v pokutovom území. Po novom, futbalista, ktorý sa dopustí neúmyselného faulu, by mal dostať od arbitra napomenutie vo forme žltej karty. Vylúčení by mali byť hráči len za úmyselné nedovolené zákroky (aj ak sú bez šance pri zákroku zasiahnuť loptu) a tiež za úmyselné hranie rukou.


Ak sa jedno z mužstiev dopustí faulu ohodnoteného žltou alebo červenou kartou a protihráč potrebuje ošetrenie, rozhodca umožní krátky zásah lekárov priamo na ploche bez nutnosti hráča opustiť najskôr ihrisko a poskytnúť tak previnilému tímu dočasnú početnú výhodu. IFAB tiež schválila dvojročné testovanie videozáznamov ako dôkazov pri posudzovaní niektorých sporných situácií počas zápasov (góly, červené karty, pokutové kopy).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies