Rada KDH zhodnotí eurovoľby a rozhodne o kandidátoch na primátorov

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 08:33 • 2 min
Rada KDH zhodnotí eurovoľby a rozhodne o kandidátoch na primátorov

BRATISLAVA - Vyhodnotenie volieb do Európskeho parlamentu a príprava na komunálne voľby patria k hlavným témam Rady KDH, ktorá dnes zasadá v Bardejove. Rokovať sa bude aj o vnútropolitickej situácii a príprave celoslovenského snemu KDH.

slovakia

left justify in out

Hnutie chce podľa informácií TASR postaviť štyroch kandidátov na primátorov krajských miest. V Prešove by to mala byť Andrea Turčanová, v Žiline Peter Belinský, v Banskej Bystrici Peter Lačný a v Trnave Ján Žitňanský. V Košiciach kresťanskí demokrati v rámci širokej stredopravej koalície podporia Rudolfa Bauera a v Trenčíne zrejme Richarda Rybníčka. O Bratislave a Nitre sa ešte rokuje.
      

Vo voľbách do europarlamentu KDH ziskom 13,21 percenta obhájilo súčasné dva mandáty. Na postoch europoslancov vo farbách hnutia zostávajú Anna Záborská a Miroslav Mikolášik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies