Rada KDH sa bude zaoberať politickou situáciou aj voľbami do VÚC

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 15:40 • 2 min
Rada KDH sa bude zaoberať politickou situáciou aj voľbami do VÚC

BRATISLAVA - Rada Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) zasadne v sobotu 11. marca vo Zvolene.

slovakia

left justify in out

 Ako agentúru SITA informoval hovorca KDH Stano Župa, na celoslovenskom zasadnutí sa zúčastní 119 členov Rady KDH. „Rada bude rokovať o vnútropolitickej situácii, o voľbách do VÚC a zvolí ďalšieho člena predsedníctva,“ povedal predseda KDH Alojz Hlina.

 

KDH spolu s opozičnými OĽaNO a SaS vytvorili strategickú opozičnú dohodu, ktorá je však podľa Hlinu ohrozená. Ako vo februári napísal na sociálnej sieti, dôvodom je, že Richard Sulík sa odmieta s ním stretnúť, pokiaľ sa mu verejne neospravedlní za tvrdenia, podľa ktorých má Sulík slovník neonacistu.

 

„Odhliadnuc od toho, že nevidím dôvod, pre ktorý by som sa mal ospravedlniť, je tento štátnický postup zo strany Sulíka zaujímavý. Sulík sa stihol doteraz stretnúť s kdekým, ale odmieta stretnutie s predsedom konzervatívnej strany. Čisto teoreticky, ak by aj dôvod na ospravedlnenie existoval, je takéto podmieňovanie 'štátnickým prístupom a príspevkom k stabilizácii politickej scény',“ napísal Hlina na sociálnu sieť.

Podľa Sulíka však SaS žiadne dohody neblokuje. Podľa neho za SaS je poverený vyjednávať Ľubomír Galko. „Galko je vybavený všetkými právomocami, aby uzavrel dohody. Nevidím dôvod sa baviť s ľuďmi, ktorí ma označujú za neonacistu,“ vyhlásil Sulík. „Strategická dohoda by mala hovoriť o tom, že sme si vedomí jednokolovej voľby, a výber župana treba ľudom zjednodušiť," vysvetlil koncom januára Hlina.

 

Podľa neho sa spomínané tri politické subjekty môžu dohodnúť na tom, aby si osem krajov rozdelili a nestavali tak kandidátov do jedného kraja všetci traja. „Dohodneme sa, v ktorých krajoch, kto bude koho nominovať," povedal s tým, že KDH je podľa neho silné v Prešovskom a Žilinskom kraji. Preto má Hlina záujem postaviť kandidáta práve v týchto krajoch. Avšak, či vôbec a kto bude kandidátom, neuviedol. Podľa neho sa treba najprv dohodnúť s OĽaNO a SaS.

Ako tento týždeň vyhlásili Richard Sulík (SaS) a Igor Matovič (OĽaNO) po podpise dohody o spolupráci vo voľbách do VÚC, oba politické subjekty sú ochotné a pripravené s KDH aktívne o voľbách komunikovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies