Rada KDH sa bude dnes zaoberať nárastom nezamestnanosti

NETKY.SK • 20 Apríl 2013, 09:01 • 2 min
Rada KDH sa bude dnes zaoberať nárastom nezamestnanosti

BRATISLAVA – Rada KDH sa bude dnes v Piešťanoch zaoberať nárastom nezamestnanosti na Slovensku a voľbami do vyšších územných celkov (VÚC). Ako povedal pre agentúru SITA podpredseda KDH Miloš Moravčík, kresťanskí demokrati budú diskutovať o nezamestnanosti, pretože za posledný rok prišlo 40-tisíc ľudí na Slovensku o zamestnanie a Smer-SD si nechce priznať svoju spoluzodpovednosť.

slovakia

left justify in out

"Tí, ktorí ľudom dávajú prácu, nám za okrúhlym stolom potvrdili, že extrémny nárast nezamestnanosti nespôsobila len kríza, ale aj vládou zvýšené dane, odvody a zhoršený Zákonník práce. Budeme preto diskutovať s členmi Rady KDH o našich návrhoch na riešenia," povedal s tým, že tie vidia najmä v odvodových prázdninách pre absolventov a pre dlhodobo nezamestnaných, v zjednodušení podnikania živnostníkov a rodinných podnikov či v zlepšení služieb verejnej správy.

KDH svoje riešenia nezamestnanosti považuje za lepšie ako rozdávanie investičných stimulov vládou Smeru, pri ktorých pre jedno nové pracovné miesto zaniknú tri existujúce. "Slováci potrebujú dobré a udržateľné pracovné miesta a my sme presvedčení, že ich na rozdiel od Smeru dokážeme ponúknuť," konštatoval Moravčík. 

Je pravdepodobné, že na Rade KDH sa bude diskutovať aj o alarmujúcom stave v školstve a o míňaní peňazí vládou na predražené nákupy. "Ľudia sa totiž cítia oklamaní, keď vidia ako Smer ničí vzdelávanie a ako šafári s ich peniazmi," dodal podpredseda KDH. 

Na rade sa predstavia aj noví odborní experti KDH. Sú vybratí pre oblasti, ktoré približne zodpovedajú ministerstvám. Títo experti sú poradcami predsedu, predsedníctva a poslancov. Cieľom schválenia expertov je zvýšiť odbornú úroveň KDH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona