Rada Európy nesúhlasí zaviesť trest smrti pre amerických dílerov drog

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 14:06 • 2 min
Rada Európy nesúhlasí zaviesť trest smrti pre amerických dílerov drog

PARÍŽ - Rada Európy (RE) vyjadrila v stredu znepokojenie z návrhu amerického prezidenta Donalda Trumpa zaviesť v USA trest smrti pre dílerov drog.

slovakia

left justify in out

Má ísť o súčasť jeho stratégie boja proti epidémii závislosti na opioidoch v Spojených štátoch, informovala agentúra AP. Rada Európy so sídlom v Štrasburgu vo svojom vyhlásení uviedla, že je za "každých okolností" proti trestu smrti. Podľa RE je vykonávanie popráv "neľudské a ponižujúce, pričom nie je dokázané, že ide o efektívny odstrašujúci prostriedok".

 

Trump načrtol danú víziu počas svojho pondelkového prejavu v Manchesteri v americkom štáte New Hampshire, kde je závislosť na opioidoch veľmi rozšírená. Vyhlásil, že to pomôže vychovať "generáciu detí bez drogovej závislosti" a dodal, že americký národ "musí byť (k drogovým dílerom) prísny".

 

Podľa AP si závislosť od opioidov len v roku 2016 v USA vyžiadala životy vyše 42.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies