Rada EÚ vymenovala Catherine De Bollovú za novú výkonnú riaditeľku Europolu

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 16:41 • 2 min
Rada EÚ vymenovala Catherine De Bollovú za novú výkonnú riaditeľku Europolu

BRUSEL - Súčasnú generálnu komisárku belgickej Federálnej polície Catherine De Bollovú vymenovala vo štvrtok Rada Európskej únie za novú výkonnú riaditeľku Európskeho policajného úradu (Europol).

slovakia

left justify in out

Zamestnanci inštitúcie privítali vymenovanie a tešia sa na spoločnú prácu pri dosahovaní cieľa - bezpečnejšej Európy. Vo vyhlásení to napísal samotný Europol, policajná agentúra EÚ so sídlom v holandskom Haagu. Ako nová výkonná riaditeľka bude De Bollová dohliadať na administratívu Europolu, na riadenie zamestnancov a bude zodpovedná za plnenie úloh, ktoré úradu prináležia.

 

De Bollová nahradila vo funkcii doterajšieho riaditeľa Roba Wainwrighta z Británie, ktorý túto funkciu zastával od apríla 2009. Funkčné obdobie mu vyprší 1. mája 2018. Riaditeľstvo Europolu navrhlo De Bollovú Rade EÚ zo zoznamu vhodných kandidátov.

 

Nedávno, po svojom zvolení vlani v decembri, sa zúčastnila na híringu Výboru Európskeho parlamentu pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE), ktorý o nej vydal nezáväzné pozitívne stanovisko. De Bollová mala zároveň príležitosť stretnúť sa s niekoľkými pracovníkmi Europolu, aby sa tak zaistila hladká výmena vo funkcii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies