Rada EÚ povolila predĺženie vnútorných kontrol na hraniciach vybraných štátov

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 14:35 • 2 min
Rada EÚ povolila predĺženie vnútorných kontrol na hraniciach vybraných štátov

BRUSEL - Rada Európskej únie dnes oznámila, že s okamžitou platnosťou rozhodla povoliť predĺženie dočasných hraničných kontrol na niektorých vnútorných hraniciach schengenského priestoru o ďalších šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP informuje, že ide o Dánsko, Nemecko, Rakúsko, Švédsko i Nórsko. Cieľom nariadenia je pomôcť týmto krajinám vyrovnať sa s prichádzajúcimi migrantmi.


Kontroly by podľa tohto nariadenia Rady EÚ mali byť "cielené a obmedzené čo do rozsahu, frekvencie, miesta a času, podľa toho, čo je nevyhnutne potrebné ako reakcia na vážne ohrozenie a zachovanie verejnej i vnútornej bezpečnosti".


Rozhodnutie sa vzťahuje na rakúsko-maďarské, rakúsko-slovinské ako aj nemecko-rakúske pozemné hranice. Kontroly budú pokračovať aj na priechodoch medzi Nemeckom, Dánskom, Švédskom a Nórskom.


Krajiny by sa podľa neho mali vzájomne vopred informovať o tom, kde konkrétne plánujú tieto kontroly vykonávať. Citované opatrenie na základe návrhu Európskej komisie schválili v stredu na svojom zasadnutí veľvyslanci členských štátov Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies