Rad britského impéria dostali Victoria Beckhamová i Mark Rylance

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 07:37 • 2 min
Rad britského impéria dostali Victoria Beckhamová i Mark Rylance

LONDÝN - Tohtoročnými držiteľmi Radu britského impéria sa v stredu okrem iných stali bývalá speváčka Victoria Beckhamová, oscarový herec Mark Rylance, olympijská víťazka v sedemboji Jessica Ennisová-Hillová.

slovakia

left justify in out

Ocenený bol aj zosnulý polárny bádateľ Henry Worsley, za ktorého čestné vyznamenanie prevzala jeho manželka. Beckhamová, ktorá sa po ukončení speváckej kariéry stala módnou návrhárkou, dostala titul OBE za svoj prínos do módneho priemyslu.

 

Ennisová-Hillová, ktorá na olympijských hrách v Londýne v roku 2012 získala zlato a vlani ukončila kariéru, dostala titul DBE, informuje spravodajská stanica BBC.

 

Filmový a divadelný herec Mark Rylance bol povýšený do rytierskeho stavu za svoje zásluhy pre rozvoj britského divadla a bol mu udelený titul KBE. Polárnik Henry Worsley zahynul minulý rok počas sólového prechodu naprieč Antarktídou.

 

Slávnostné udeľovanie Radu britského impéria sa konalo v Buckinghamskom paláci a vyznamenania odovzdával recipientom princ William, vojvoda z Cambridge.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies