Rác sa chce v reprezentácii ukázať v dobrom svetle

NETKY.SK • 2 November 2014, 15:22 • 2 min
Rác sa chce v reprezentácii ukázať v dobrom svetle

OLOMOUC - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek prekvapil mnohých fanúšikov zaradením Romana Ráca do nominácie na Nemecký pohár.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný krídelník nie je pod Tatrami veľmi známym menom. Od roku 2008 pôsobí v Olomouci. Nomináciu do mužstva SR si vybojoval výkonmi v novom ročníku českej extraligy. V drese nováčika z Olomouca strelil v pätnástich zápasoch štyri góly a pridal trinásť asistencií. So sedemnástimi bodmi je pred nedeľňajším kolom desiatym najproduktívnejším hráčom najvyššej českej súťaže.

 

"Po odchode zo Slovenska som v Olomouci dostal šancu ukázať, čo vo mne je. Za tých sedem rokov, čo som tu, sa tu cítim takmer ako doma," uviedol v rozhovore pre Sport.sk Roman Rác, ktorého prednosťami sú rýchlosť a technika, má rád kombinačnú hru. So vstupom do novej sezóny je spokojný. "Darí sa mne osobne a ani výsledky mužstva nie sú zlé, čo je najhlavnejšie. Sme v lige novým mužstvom a potrebujeme sa oťukať. Myslím, že postupne si budujeme rešpekt. Dúfam, že by to mohlo byť ešte lepšie. To isté platí aj o mojich výkonoch. Je to moja prvá sezóna v českej extralige a tak dúfam, že sa budem ešte zlepšovať. Keby mi to išlo takto aj ďalej, tak budem určite rád," skonštatoval pre Sport.sk Rác. 

 

O nominácii do reprezentácie sa dozvedel prostredníctvom internetu, večer po nominačnej tlačovej besede mu prišiel aj e-mail s pozvánkou do tímu SR. Jeho okolie bolo spolu s ním šťastné. "Pogratulovali mi a nielen oni, ale aj veľa kamarátov a známych. Určite sa budem chcieť v reprezentácii ukázať v dobrom svetle, nabrať nejaké nové skúsenosti a hlavne si to do sýtosti a naplno užiť. Osobne sa z mužstva poznám s Oldom Kotvanom, s ktorým som hrával v Olomouci. A ešte poznám Petra Čerešňáka z Trenčína. Čo sa týka niektorých ďalších, tak ich poznám akurát zo vzájomných zápasov," dodal pre Sport.sk Rác. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona